PROJECTEN          VIDEO REEL          NIEUWS          BIOGRAFIE          CONTACT
___

GLAD IJS

Als we vandaag de dag iemand met een ‘onbetrouwbaar’ uiterlijk en een rugzak in een openbare ruimte zien, gaan vrijwel meteen de alarmbellen rinkelen, terwijl er vrijwel altijd niets aan de hand is. Maar waarom zijn we met z’n allen dan toch zo bang? Dat wordt besproken in Glad IJs, een korte film over de in Nederland groeiende angst voor aanslagen en de impact daarvan op het alledaagse leven. 

Glad IJs speelt zich af bij het gevonden voorwerpenloket van een openbare ijsbaan, waar een medewerker ineens een jongen met een verdachte rugzak aan de andere kant van de baan op een bankje ziet zitten. Vervolgens slaan zijn gedachten totaal op hol. De hoofdrollen in Glad IJs worden gespeeld door Achmed Akkabi en Claire Bender.

Glad IJs ontving steun van Fonds Z.O.Z. in samenwerking met het Prins Bernhard Cultuurfonds. De realisering van Glad IJs is ook mogelijk gemaakt door een succesvolle crowdfunding campagne via CineCrowd. In september 2017 won de film de ShortsTV Pitch Prijs op het Nederlands Film Festival. Ook won Glad IJs de 'Pitchen op het Plein' Prijs van de Rotterdamse Pleinbioscoop.

Media: Algemeen DagbladRTL Late NightRTL Nieuws | NU.nl | Den Haag FM