Wet Shapes | Amerikaans TV-Debuut

___

Joosje Duk maakt deze week haar Amerikaanse televisiedebuut in de tv-film Wet Shapes op zender Cartoon Network. Wet Shapes wordt tot en met vrijdag vier keer achter elkaar om vier uur 's nachts uitgezonden in het blok Adult Swim.

Read More

Glad IJs | ShortsTV Pitch Prijs

___

Op het Nederlands Film Festival heeft Joosje de door ShortsTV georganiseerde Pitch Prijs gewonnen, die haar helpt Glad IJs te realiseren. Joosje had in de finale één minuut de tijd om haar film voor een jury en publiek te pitchen.

Read More

NIGHT | Nederlands Film Festival

___

Op 21 september beleefde NIGHT haar Nederlandse première op het Nederlands Film Festival in de 'Dutch Students Abroad' categorie. De New Yorkse première vond in dezelfde week plaats op het Oscar-kwalificerende Urbanworld Film Festival. 

Read More

VPRO | Interview

___

In een interview met de VPRO's online rubriek Dit Zijn De Namen vertelt Joosje over het maakproces van haar korte film NIGHT, haar plannen om een speelfilm te maken en haar inspiratiebronnen. 

Read More

NIGHT | Film Festival Awards

___

Op zondag 6 mei won NIGHT awards op twee festivals in één avond. Op het CineYouth Chicago International Film Festival ontving NIGHT de Best Overall Film award. Op het Trinity Film Festival won NIGHT Best Writing en Best Acting. Onder andere De Telegraaf en NU.nl schreven erover.

Read More

NIGHT | Festivals April

___

De première van Joosje's NYU afstudeerfilm NIGHT zal op 8 april op het Sarasota Film Festival plaatsvinden. De film is later in april te zien op het Oscar-kwalificerende Nashville Film Festival, NFFTY en het Independent Film Festival Boston (IFFB).

Read More

NYU Production Lab | Fellowship

___

Joosje is één van de zes gekozen fellows voor de NYU Production Lab Development Studio 2017. De komende 9 maanden zal Joosje het script van haar speelfilm Sunshowers ontwikkelen.

Read More

NIGHT | Final Cut

___

Na de wrap van Joosje's afstudeerfilm NIGHT in april 2016, heeft het team van NIGHT deze week de post-productiefase afgerond.

Read More